Relatiecounselling

Nu leven en werken zoals jij echt wilt.

Als je er samen even niet meer uitkomt

wandeling

In relaties kan veel fout gaan. Dan kun je denken aan kleine irritaties die kunnen gaan optreden. Het gebrek aan tijd in onze drukke samenleving kan zijn weerslag hebben op je relatie. Je groeit langzaam uit elkaar en gaat je afvragen waarom je bent gaan samenwonen of getrouwd bent. Verder kan het gebeuren dat je merkt dat je moeilijk grenzen aan kunt geven, of te makkelijk voor de ander kiest i.p.v tijd vrij te maken voor jezelf en/of voor elkaar. Een relatiecounsellor is getraind om mensen, die een relatie met elkaar hebben, te helpen om tot oplossingen en beslissingen te komen, waarbij beide partijen zich weer prettig voelen.
Als therapeute/counsellor help ik cliënten om zelf stappen te ondernemen om hun relatie weer op de rails te krijgen. Om boven water te krijgen wat jij belangrijk vindt in een relatie en wat jou werkelijk gelukkig maakt!

Relatieproblemen

Wanneer u zo nu en dan een meningsverschil of ruzie hebt, met uw partner, hoeft er nog geen sprake te zijn van een relatieprobleem. Zolang u en uw partner in staat zijn naar elkaar te blijven luisteren, kunt u samen de problemen oplossen. Communicatie is het kernwoord. Is dit niet (meer) mogelijk, dan kan er een relatieprobleem ontstaan.

Relatieproblemen ontstaan vaak door:
1. Het vaststellen van taken en verantwoordelijkheden
2. Het omgaan met de families van beide partners
3. Het uiting geven aan intimiteit en seksualiteit
4. Het opvoeden van kinderen
5. Het besteden van geld.

 

Daarnaast zijn er veel verschillen tussen geliefden die problemen kunnen veroorzaken:

  • U wilt graag praten over wat u bezighoudt, uw partner niet.
  • Uw partner wil alles samen doen, u wilt dat juist niet.
  • Uw geliefde besteedt teveel tijd aan werkgerelateerde zaken, hobby’s of sport
  • U durft geen ruimte en tijd voor uzelf te vragen/ in te nemen

Al deze verschillen hoeven niet tot gevolg te hebben dat de relatie eindigt.

Tijdens de consulten

Tijdens de consulten kan er aandacht aan de genoemde relatieproblemen en de verschillen besteed worden. Verder kunt u ook nog denken aan het werken aan een effectieve communicatie, het uiten van gevoelens, wensen en verlangens. Probleemoplossend bezig zijn, stress verminderen en leren te ontspannen.

Maar ik richt me in het begin vooral op het feit dat de partners afzonderlijk prettig in hun vel gaan zitten. als dat het geval is, kan er met meer energie en positiviteit aan de relatie gewerkt worden.

Wat als uw partner niet mee wil?

Het is ook mogelijk om zonder uw partner naar de gesprekken te komen. U kunt dan inzicht krijgen in hoe u zich voelt en waar uw grenzen en mogelijkheden liggen.