Natuurvoeding en voedingssupplementen

Healthy super food selection in white procelain bowls over brown lokta paper background

Ik ben orthomoleculair voedingstherapeut en ga altijd op zoek naar voeding en een voedingspatroon dat bij jou past en schrijf indien noodzakelijk supplementen voor. Orthomoleculaire voedingstherapie is geschikt bij lichamelijke en geestelijke klachten.

Orthomoleculaire voeding

Veel mensen vragen mij: wat betekent orthomoleculair eigenlijk. Het woord orthomoleculair is samengesteld uit orthos (= goed) en moleculair (= m.b.t. de moleculen). Bij de orthomoleculaire behandelwijze gaat het erom de juiste moleculen in de juiste hoeveelheden èn in de juiste verhoudingen tot u nemen, zodat de biochemische processen in ons lichaam optimaal laten verlopen, ofwel te herstellen

Orthomoleculaire voeding begint bij ons dagelijks eten. Niet alleen kunt u adviezen krijgen over wat gezonde voeding is maar ook kunt u bijvoorbeeld (tijdelijk) een dieet voorgeschreven krijgen, dit dieet wordt aangepast aan uw klachten en/of wensen. Bij verschillende ziektebeelden horen verschillende therapeutische dieet voorschriften. Maar ook heeft een sporter een heel ander dieet nodig dan b.v. iemand met darmklachten.

Verder kunt u ook ondersteuning krijgen bij het krijgen van meer energie. Ook met een maatje meer!

Maar de orthomoleculaire voeding richt zich dan ook vooral op het instandhouden en optimaliseren van de lichaamsfuncties. De orthomoleculaire behandelwijze richt zich specifiek op het behandelen van patiënten met behulp van voeding en voedingssupplementen. De behandeling kan bestaan uit het weglaten van voedingsstoffen die een negatieve invloed hebben op de patiënt en/of de oorzaak is van de ziekte. Maar de behandeling kan ook gericht zijn op het aanvullen van eventuele tekorten.

Orthomoleculaire voedingssupplementen:

 Steeds meer mensen, waaronder artsen en wetenschappers, hebben ondervonden dat voor een duurzame gezondheid extra vitamines en mineralen nodig zijn. Gezien de grote hoeveelheden vitaminen die door de voedselbereiding verloren gaan, is het ook niet verwonderlijk dat aanvullingen nuttig zijn. Bovendien maken moderne vee- akker- en tuinbouwmethoden de voeding er ook niet altijd beter op. Een andere reden waarom hogere doses vitaminen van belang zijn is omdat deze de schadelijke invloed van ongezonde leefgewoonten en slechte milieu-invloeden kunnen tegengaan. Tevens is uit onderzoek gebleken dat vitaminen en andere voedingsstoffen behulpzaam zijn bij de genezing van vele ziektes en kwalen en het leveren van methoden om uw gezondheid te verbeteren en te conserveren. Vitaminen en andere voedingsstoffen kunnen daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

Ik ben geschoold in het toepassen van suppletie voor verschillende leeftijden; kinderen, adolescenten, volwassenen en ouderen hebben allen hun eigen behoeften.

Voedingssupplementen bevatten mineralen,vitamines en/of kruiden die een positieve invloed op de algehele gezondheid kunnen hebben. Ook bij specifieke lichamelijke of geestelijke klachten kunnen voedingssupplementen een goede dienst bewijzen. Naast enkelvoudige voedingssupplementen kunnen eveneens complexmiddelen als voedingssupplement ingezet worden. De supplementen vullen o.a. tekorten aan, die b.v ontstaan zijn door stress, ziekte of tekorten in de voeding. De complexmiddelen zijn samengestelde middelen die in gezet kunnen worden bij allerlei lichamelijke en geestelijke klachten, voor zeer veel problemen zijn er middelen die u van dienst kunnen zijn.

N.B.: Naar aanleiding van het intake-gesprek kunnen we bepalen of deze behandelwijze voor u geschikt is. Indien gewenst kan er aanvullend gebruik gemaakt worden van bioresonantie en EAV.

Bepaalde suppletie, kan soms niet goed samengaan met reguliere middelen of bepaalde kwalen. In dat geval kunt u geen gebruik maken van deze behandelwijze. Vermeld dus altijd welke medicijnen U gebruikt en stop er niet mee zonder toestemming van uw arts of specialist !