HSP en werk

HSP Loopbaancoaching & Ondernemerscoaching voor sensitieve professionals

HSP en werk

 

Hooggevoeligheid en werk

HSP ervaren ook op het werk een grote hoeveelheid prikkels of intense prikkels. Om die reden voel jij je anders en kun je meer gaan piekeren. Daardoor heb je meer kans op stress, burn-out, chronische vermoeidheid, etc. Sleur kan overigens weer leiden tot bore out en een gebrek aan zingeving is voor een HSP ongezond.
Vanwege jouw hooggevoeligheid heb je behoefte aan het volgen van jouw roeping en ben je vervolgens goed in staat om te werken vanuit jouw flow.

Allereerst is het van belang dat je goed om jouw grenzen denkt en stress kunt reguleren. Hiervoor werk je aan jouw persoonlijk fundament. Zodat je stevig staat met jouw sensitiviteit. We kijken samen of je mijn hulp daar nog nodig bij hebt. Vervolgens bekijken we in hoeverre jouw huidige werk aangepast kan worden, zodat jij zoveel mogelijk werkgeluk ervaart.

Maar het kan ook tijd voor jou zijn om naar een andere baan te gaan zoeken dan al zelfstandige te worden. Ik begeleid je met jobcrafting en/of loopbaancoaching in jouw werk of naar werk dat goed bij jou sensitiviteit past. Hierbij kijken we natuurlijk ook naar jouw andere eigenschappen en kwaliteiten. Maar ook naar jouw wensen en doelen.