Kan sensitiviteit een kracht zijn?

HSP Loopbaancoaching & Ondernemerscoaching voor sensitieve professionals

Kan sensitiviteit een kracht zijn?

 

Persoonlijke groei

Jouw sensitiviteit is een aangeboren eigenschap die zeer bepalend is, maar ook een unieke combinatie vormt met jouw andere eigenschappen. Inzicht in jezelf en jouw kwaliteiten is dan ook zeker van belang. Zodat je leert wat jouw mogelijkheden en ook jouw valkuilen zijn. Om vervolgens effectief jouw gevoeligheid in te kunnen zetten als een kracht.

Als je net weet dat je een HSP bent, klinkt dit vaak als iets moois maar lijkt het niet haalbaar voor jou. Dat hoor ik regelmatig in mijn praktijk. Maar geloof me; ook jij kunt hier naar toe groeien.

Ik werk altijd eerst met jou aan jouw fundament, zodat je stevig leert te staan met jouw sensitiviteit. Als je deze basisvaardigheden onder de knie hebt, hoef je niet meer overprikkeld te raken en als het wel gebeurd weet je hiermee om te gaan. Ook kun je beter omgaan met jouw emoties en stress.

Je kunt het hier natuurlijk bij laten. Maar hoe mooi zou het zijn als je verder kunt groeien vanuit het besef dat jouw sensitiviteit jouw kracht is en dat de kwaliteit hiervan gezien mag worden!